Veľká pozornosť pri výrobe celozrnných chlebíčkov sa venuje výberu tých najvhodnejších a najkvalitnejších surovín do výroby. Názory na zdravú výživu boli v minulosti iné ako v súčasnosti. Definíciu zdravej stravy môžeme zjednodušene predstaviť ako výživu,ktorá človeku všestranne prospieva. Spoločnosť sa teda zameriava na výrobu celozrnných chlebíčkov najmä pre ich veľký význam v zdravej racionálnej výžive, ktorá dnes nie je len módnym trendom, ale aj veľmi potrebnou zložkou výživy širokej spotrebiteľskej verejnosti a zohráva nemalú úlohu pri upevňovaní zdravia nás všetkých. Základnou surovinou je prvotriedna pšenica a ryža, ktorá je vhodná pri redukčných diétach a celkovom prečisťovaní črevného traktu. Ryža je okrem bežného spotrebiteľa určená aj pre ľudí so špeciálnou chorobou – celiakiou. Čisté suroviny sa spracúvajú na celozrnné chlebíčky, ktoré sú ochutené vybratými polevami ( kakaovou, jogurtovou, karamelovou, mliečnou alebo jahodovou ) a niektoré druhy sú posypané kokosom.
Pšenica s kakaovou polevou má vysoký obsah vlákniny a obsahuje množstvo  minerálov. Pšenica s kakaovou polevou má vysoký obsah vlákniny a obsahuje množstvo  minerálov. Hnedá ryža má viac vlákniny ako biela ryža,  a preto je zdravou voľbou. Pravá chuť kakaa vo forme polevy  na ryžovom korpuse. Mňam. Mliečna poleva na ryžovom korpuse  je obľúbená najmä medzi ženským pohlavím. Lahodná jogurtová chuť na ryžovom  korpuse posypaná strúhaným kokosom.