Veľká pozornosť pri výrobe celozrnných chlebíčkov sa venuje výberu tých najvhodnejších a najkvalitnejších surovín do výroby. Názory na zdravú výživu boli v minulosti iné ako v súčasnosti. Definíciu zdravej stravy môžeme zjednodušene predstaviť ako výživu,ktorá človeku všestranne prospieva. Spoločnosť sa teda zameriava na výrobu celozrnných chlebíčkov najmä pre ich veľký význam v zdravej racionálnej výžive, ktorá dnes nie je len módnym trendom, ale aj veľmi potrebnou zložkou výživy širokej spotrebiteľskej verejnosti a zohráva nemalú úlohu pri upevňovaní zdravia nás všetkých. Základnou surovinou je prvotriedna pšenica a ryža, ktorá je vhodná pri redukčných diétach a celkovom prečisťovaní črevného traktu. Ryža je okrem bežného spotrebiteľa určená aj pre ľudí so špeciálnou chorobou – celiakiou. Čisté suroviny sa spracúvajú na celozrnné chlebíčky, ktoré sú ochutené vybratými polevami ( kakaovou, jogurtovou, karamelovou, mliečnou alebo jahodovou ) a niektoré druhy sú posypané kokosom.
Hnedá ryža má viac vlákniny ako biela ryža,  a preto je zdravou voľbou. Pšenica s kakaovou polevou má vysoký obsah vlákniny a obsahuje množstvo  minerálov. Pravá chuť kakaa vo forme polevy  na ryžovom korpuse. Mňam. Mliečna poleva na ryžovom korpuse  je obľúbená najmä medzi ženským pohlavím.